Apaw
Podrška Ministarstva sigurnosti BiH zaštititi audiovizuelnih djela

Podrška Ministarstva sigurnosti BiH zaštititi audiovizuelnih djela

26.08.2013

U okviru projekta APAW BiH za sistemsko rješenje zaštite audiovizualnih djela u BiH pod nazivom „Skidanje je opasno“ a koji se realizovao uz podršku Američke Ambasade u Sarajevu, u saradnji sa Industry Office Sarajevo Film Festivala u okviru Regionalnog Foruma 19.SFF 24.avgusta u Hotelu Evropa od 11:00 do 13:00 sati održao se IPR Panel "Poslovni modeli: Filmska industrije između novih legislativa i novih tehnologija"  koji je na jednom mjestu okupo najveće eksperte u ovom polju iz Amerike, Evrope i regiona.

Govornici su bili

  • Chris Marcich, President and managing director, Motion Picture Association
  • Tomislav Lukičić, Cable Coordinator, European Broadcasting Union
  • Roberto Olla, Executive director, Eurimages
  • Elisabeth Sjastaad, CEO of FERA, Federation of European Film Directors.
  • Antonio Beus, President, APAW BiH
  • Zoran Vujasin, President, APAW Croatia 

Keynote speaker: Erik Barnett, Attaché, United States Mission to the European Union

Nakon završetka panela u 13:30 sati u dvorani konferencijskog centra kao glavni događaj za medije  upriličeno je svečano potpisivanje

„Memoranduma o suradnji i pružanju međusobne pomoći“ između Ministarstva sigurnosti BiH, koje je predstavljao

zamjenik ministra gosp. Mladen Ćavar i Asocijacije za zaštitu audiovizualnih djela u BiH (APAW BiH) koju je predstavljao

predsjednik asocijacije gosp. Antonio Beus. Prije samog potpisivanja Gosp.Beus je okupljenim novinarima, gostima, govornicima, predstavnicima Američke ambasadae u Sarajevu te predstavnicima Ministarstva Sigurnosti prezentovao BH model rješenja problema piraterije na Internetu koji je naišao na odličan prijem.

Na inicijativu Društva za zaštitu audiovizualnih djela APAW (APAW Hrvatska),   također je svečano potpisana

„Deklaracija o suradnji i pružanju međusobne pomoći“ između APAW Hrvatska,koju je predstavljao gosp. Zoran Vujasin  i APAW BIH koju će predstavljao gosp. Antonio Beus.

- Ovo je rezultat kvalitetne saradnje između Ministarstva sigurnosti BiH i APAW-a. Ministarstvo sigurnosti BiH će donijeti niz kvalitetnih informacija i mogućnosti kako će se svi prijedlozi koje kolege iz Asocijacije nude i daju. Ministarstvo će s ciljem sigurnosti i zaštite audiovizuelnih djela u narednom periodu strateški implementirati u svoj rad – kazao je Ćavar nakon potpisivanja memoranduma.

Dokumenti za download:

Memorandum o suradnji i pružanju međusobne pomoći

Deklaracija o suradnji i pružanju međusobne pomoćiCopyright © 2022 Sva prava zadržana od strane autora!

Design & development: triptih